perjantai 1. toukokuuta 2015

Rikun ratsastus

Moikka!

Tästä on jo pari viikkoa, mutta en vain ole saanut postausta julkaistua. Ratsastin siis yhden tutun hevosella Rikulla. Ensin hain hevosen pihatosta, ja laitoin sen käytävälle harjausta varten. Hain varustehuoneesta suitset ja satulan, ja rupesin harjaamaan. Riku oli aika puhdas, joten kävin läpi magic brushilla ja pölyharjalla. Sitten vain putsailin kaviot ja nostin satulan kyytiin. Rikuhan inhoaa satulan laittamista, mutta menihän sekin melko kivuttomasti.



                          
Sitten suitsin Rikun, ja laitoin kypärän päähän. Talutin Rikun ulos ja nousin jakkaralta kyytiin. Kävelin pitkin ohjin kentälle, joka on siis n.50 metrin päässä tallista.

Otin ihan normaalisti alkukäynnit ja ravailin. Tehtiin myös ympyrätehtäviä ja joitakin pysähdyksiä. Sen jälkeen siirryttiin pääty-ympyrälle ja tehtiin niin että kierros harjoitusravia ja laukka, kierros laukkaa ja taas kierros ravia...





Sen jälkeen opettaja rakensi kentälle pienen ristikon joka oli ehkä 20-30cm korkea.Tultiin sitä ravissa ja laukassa, ja sitten opettaja korotti esteen pystyksi. Sitä tultiin aikamme laukassa, ja sitten laskettiin käynti. Opettaja teki kentälle radan jossa oli 2 estettä ja 2 puomia.

Rata meni niin että ensin tehtiin pääty-ympyrä ja ympyrällä tultiin ekan puomin yli.  sitten otettiin suora linja pystylle, ratsastettiin pääty normaalisti, ja tultiin kokorataleikkaa toiselle esteelle. sitten tultiin taas aloituspäätyyn, ja tultiin puomi uudestaan.






Tultiin rata muutaman kerran, ja sitten otin kentällä loppuravit. Kävin vielä lopuksi kävelemässä pienen loppumaaston.

Sitten vain hoidin Rikun pois ja annoin Rikulle ja tarhakaverille pihattoon heinää ja vein varusteet pois. Oli kyllä aika mukavan tuntuinen treeni.

-Ansku

             mitä tykkäsitte? Kommentoikaa reippaasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jos kommentoit!